Acryl Technieken

Allround Level

Basic Acryl

In de volgende zes lessen ga je kennismaken met acryl. Acryl is het meest geschikt voor klanten met wat hardere nagels, nagels met wat meer ‘body’. Heeft een klant hele flexibele nagels dan is acryl niet de beste keuze; vaak krijgt de klant hechtingsproblemen of breuken omdat de natuurlijke nagel teveel meegeeft. Acryl biedt veel mogelijkheden en er zijn daarom veel nagelstylisten die acryl prettiger vinden dan gel. Maar er zijn ook veel stylisten die gel boven acryl verkiezen……tijdens je opleiding zul je wel een voorkeur ontwikkelen, maar die kan na je opleiding weer veranderen. Een goede nagelstylist kan overigens met ieder product een mooie nagel maken.

Acryl is een aan de lucht drogend systeem, bestaand uit een poeder en een vloeistof, waardoor je wat sneller moet werken en je het eindresultaat duidelijk voor ogen moet hebben. Bij acryl is styleren, het hebben van complete controle over penseel en product, heel belangrijk, want teveel aangebracht product moet je met de vijl verwijderen en dat is lastig en tijdrovend.

Wat ga je leren?

 • We gaan verder met werken op sjablonen, maar we gaan nu meer aandacht besteden aan de vorm van de nagel doordat we deze gaan pinchen.
  • Pinchen is met druk in model brengen van de kunstnagel zonder de natuurlijke nagel daarbij te beschadigen. Hoe boller de nagel is, hoe sterker en door te pinchen lijken de nagels smaller en eleganter!
 • Je leert verschillende manieren van het maken van French Manicure nagels:
  • Traditionele French Manicure: Een elegante en niet te lange nagel
  • Reverse techniek met nagelbedverlenging: Een dramatische French op een langere nagel
 • Voor een klant die een natuurlijker ogende set nagels wil, leer je nu twee verschillende technieken:
  • Natural Look Acryl: Match de kleur van de natuurlijke nagel exact en niemand zal weten dat jouw klant kunstnagels draagt!
  • Babyboom: Babyboom nagels zijn French Manicure nagels zonder een duidelijke overgang tussen het wit en het roze. Dit type nagel houdt het midden tussen een hele natuurlijke en een duidelijk herkenbare kunstnagel. Klanten die niet teveel willen opvallen, geven vaak de voorkeur aan dit type nagel. Een voordeel is dat uitgroei minder duidelijk zichtbaar is.
 • Als klap op de vuurpijl ga je ook nog met Glitter en Color Acrylic Powders aan de slag.
  • Magnetic biedt je ruim tweehonderd verschillende gekleurde en glitter poeders waarmee je varianten op een French Manicure kunt maken. Met de feestdagen, vakanties, speciale gebeurtenissen of gewoon omdat je klant iets anders wil en daarom blijven glitters immens populair in de nagelsalon.
 • Hoe je de verschillende nagels moet opvullen/uitgroei bijwerken, leer je natuurlijk ook! Hierin zitten overigens behoorlijke verschillen.

Tijdens deze cursus heb je twee modellen nodig die ieder twee dagen meekomen naar de les. Één model op dag drie en vijf en de ander op dag vier en zes.

 

referentie nr.:
Acryl Technieken
Experience Level:
Allround Level / Beginner