Gel Technieken

Allround Level

Vanaf nu gaan we pas echt nagels maken! Tegenwoordig zijn er veel verschillende gels op de markt; welke je gebruikt bepaal je op basis van de natuurlijke nagel: is deze heel flexibel of juist erg hard? Het eerste contact met je klant is het moment waar je op basis van de voorkeuren van je klant bepaalt welke gel het meest geschikt is. Een hele lange nagel wordt bijvoorbeeld alleen gemaakt als de klant sterke natuurlijke nagels heeft en ervaring heeft met kunstnagels. In dat geval zul je een hardere gel moeten gebruiken.

Wat ga je allemaal leren? 

 • Naast het werken op tips ga je in deze module ook werken met sjablonen. Dit zijn papieren vormen die je onder de natuurlijke nagel plaatst, waarop je vervolgens het product aanbrengt. Hiermee kun je de nagel verlengen, heb je meer vrijheid en kun je ieder type nagel maken. 
 • Je leert niet alleen vierkante nagels maken, maar ook ovale en ronde nagels.
 • French Manicure is nog steeds het meest gevraagd  in de salon en daarom leer je hiervan verschillende varianten.
  • French Manicure met een nagelbedverlenging op tips. Door het maken van een nagelbedverlenging zal een kort nagelbed langer en smaller lijken, zodat het eindresultaat een elegant uitziende nagel is. Deze techniek wordt ook toegepast bij nagelbijters.
  • French Manicure met nagelbedverlenging op sjabloon.
  • French Manicure in verschillende kleuren wit, want niet iedere klant heeft dezelfde wensen, daarom hebben we veel verschillende wittinten, dus voor ieder wat wils!
 • De klanten die liever minder opvallende nagels willen dragen of bijvoorbeeld helemaal geen (zichtbare) kunstnagels mogen dragen, moeten we natuurlijk ook kunnen helpen. Daarom leer je het unieke Natural Look systeem van Magnetic. Het bijzondere van dit systeem is dat we zeven kleuren witte gel hebben ontwikkeld, die matchen met  de kleur van de natuurlijke nagel. Je kiest  de kleur die exact overeenkomt met de kleur van de nagels van je klant, met als resultaat nagels die niet van echt te onderscheiden zijn! Een bijkomend voordeel is dat dit type nagel heel makkelijk en snel kan worden gezet en ook opgevuld. Een unieke behandeling die door Magnetic is ontwikkeld en jou de kans biedt je te onderscheiden!
 • We besteden tijd aan het goed en snel opvullen c.q. bijwerken van de kunstnagels. Een nagel groeit namelijk uit en om ervoor te zorgen dat jouw klant mooie nagels houdt, moeten deze iedere drie tot vier weken worden opgevuld. Eenvoudig opvullen is niet altijd wat de praktijk vraagt, soms laten nagels los, scheuren de nagels of breken er hoekjes af: dan moet je weten hoe dit te herstellen. Kortom, een essentieel deel van jouw werk als nagelstyliste.
 • Tenslotte is een opleiding tot nagelstyliste niet compleet zonder aandacht voor het aanbrengen van Gelpolish en Color Gel op natuurlijke of kunstnagels. Want Gelpolish is een absolute must have in iedere salon!
 • Natuurlijke leer je ook jouw foutjes te camoufleren met een eenvoudige Nail Art of strass steentjes.

Tijdens deze cursus heb je twee modellen nodig die ieder twee dagen meekomen naar de les. Één model op dag drie en vijf en de ander op dag vier en zes.

 

referentie nr.:
Gel Technieken
Experience Level:
Allround Level / Beginner