Theorie Manicure

Allround Level

Als nagelstyliste werk je op de natuurlijke nagel van je klant en raak je het omliggende weefsel aan. Het is daarom heel belangrijk niet alleen de anatomie van de natuurlijke nagel te kennen, maar ook te weten wanneer je geen behandelingen of specifieke behandelingen kunt uitvoeren. Het stellen van de juiste diagnose tijdens de eerste behandeling en het goed adviseren van je klant, met inachtneming van haar wensen, is een belangrijk en telkens terugkerend moment. Iedere klant is natuurlijk anders!

Deze twee lesdagen zijn daarom vooral theoretisch van aard, maar in het praktijkgedeelte leer je hoe je een uitgebreide manicurebehandeling moet uitvoeren. Tevens leer je hoe je moet werken met Seal & Protect, de gepatenteerde professionele nagelverharder van Magnetic. Ook het perfect lakken van de nagels vormt onderdeel van deze module. 

Vanuit deze belangrijke basis kunnen we verder gaan met de opleiding, terwijl je meteen al in staat bent een aantal behandelingen aan te bieden:

  • Het stellen van de juiste diagnose/ eerste consult;
  • Een heerlijk ontspannende manicurebehandeling, inclusief verwenmassage;
  • Het professioneel verbeteren en versterken van natuurlijke nagels en het repareren van gespleten nagels met Seal & Protect;
  • Mooi gelakte nagels: een vaardigheid die ook belangrijk is als je later gaat werken met Gelpolish of nagellak gaat aanbrengen op langere kunstnagels.

Soms schrikken mensen van ‘theorie’, maar onze lessen bieden interactieve ondersteuning, waardoor het makkelijker is om de stof op te nemen en spelenderwijs kennis te maken met alle belangrijke onderdelen.

Tijdens de cursus ontvang je ‘Hét boek voor de nagelstyliste’, een onmisbaar naslagwerk voor de professionele nagelstylist, geschreven en ontwikkeld door de Magnetic Nail Academy.  

Hét boek voor de nagelstylist

Het boek voor de nagelstylisteDe Magnetic Nail Academy is het enige opleidingsinstituut in Nederland dat met zo’n compleet naslagwerk werkt en biedt de volledige theoretische basis voor het vak van de nagelstylist. Ook na je opleiding zal dit boek goed van pas komen in de praktijk.

 

Overige informatie

Level: Allround
Duur: 2 dagen

Benodigdheden:

  • Lespakket theorie en manicure (zie p. 40)
  • Hét Boek voor ?de nagelstylist
 
 
 

referentie nr.:
Theorie Manicure
Experience Level:
Allround Level / Beginner