Russian Folk Art

Artist Level

Deze negentiende-eeuwse Russische volkskunst staat bekend om zijn prachtig beschilderde dienbladen, Matroeska’s en eieren. Op kunstnagels is deze kunst eveneens te verwerken.

Door opbouw in verschillende lagen en kleurtinten ontstaan de meest schitterende bloemen. In deze techniek zitten One Stroke en Aquarel technieken verwerkt. Het verschil is dat Russian Folk Art uitgevoerd wordt op een donkere ondergrond. De verschillende kleuren worden trapsgewijs over elkaar heen aangebracht, hiervoor is kennis van kleurgebruik essentieel.

Deze dag behandelen we de typische Russian Folk Art bloemen die hun geheel eigen stijl hebben. Prints in deze stijl zijn door hun warme kleuren erg mooi in de herfst- en winterperiode, maar kunnen ook in een zomerse stijl uitgevoerd worden.

Productgebruik
Tips en acryl en verf staan tijdens de opleiding tot je beschikking. Voor deze techniek heb je wel een penseel en wat harde materialen (bokkepoot pincet etc.) nodig. Je kunt daarvoor een eigen materialen gebruiken maar je kunt het penseel en de materialen  in onze groothandel aanschaffen.

referentie nr.:
Russian Folk Art
Experience Level:
Artist Level