Jaap Steeman

Jaap Steeman (1948) studeert economie. Hij begint zijn carrière bij de overheid en werkt daarna als consultant business development in de Europese Gemeenschap. Hij specialiseert zich in de financiering van start-ups in het midden- en kleinbedrijf. Bij Vendex, de moedermaatschappij van onder meer V&D is Jaap financieel directeur van één van de holdings, onder andere van supermarktketen Basismarkt.

Lees meer

Pepijn Borrèl

Als klein jongetje ziet Pepijn Borrèl [1978] in de video van Sneeuwwitje een scène waarin de boze stiefmoeder heel lange nagels krijgt. Hij is direct gefascineerd door nagels en maakt met dubbelgevouwen plakband ‘kunstnagels’ bij zichzelf. Na de middelbare school studeert hij klassieke muziek aan het conservatorium. Als hij in zijn eerste baan genoeg geld verdient om gelnagels te laten maken, is hij voorgoed verslaafd. Zijn nagelstylist wil hem het vak wel leren en Pepijn oefent urenlang op zijn zusje en moeder. En op zijn eigen handen uiteraard: ‘Voor ik het wist, was ik ‘die gekke jongen met lange nagels’ die in de keuken nagels maakte.’ 

Lees meer

Elly Besselink

Elly Besselink (1959) is trots op haar mooie handen. Tot ze in een bakkerij gaat werken. Het dagelijkse contact met vocht en suiker blijkt funest voor haar nagels. Ze laat kunstnagels zetten en raakt geïnteresseerd in het vak. Zodra ze begint met de opleiding tot nagelstylist weet Elly dat ze haar bestemming heeft gevonden.

Lees meer

José de Vroed

José de Vroed (1983) heeft al jong een passie voor nagels. Na de middelbare school volgt ze een opleiding tot schoonheidsspecialist en gaat fulltime in een salon werken. Een allergie maakt aan deze carrière echter een eind en José gaat een opleiding volgen voor nagelstyling. Nagelstylist blijkt haar droomberoep te zijn. Nog heel jong, ze is amper twintig, begint ze op 1 maart 2004 met een eigen nagelstudio, die ze vestigt boven een sportstudio in Oud-Beijerland.

Lees meer

Natasja Hoveling

Natasja is een van de eerste klanten van Mey Liangs groothandel Star Nail in Hoorn. Aanvankelijk combineert ze het nagelvak met visagie en een vaste baan als secretaresse. Nu werkt ze ongeveer drie dagen in de week in haar nagelstudio House of Nails. Sommige klanten zijn haar al twintig jaar trouw. Hoewel ze het vak leerde met fiberglas en later vooral met gel werkte, is ze inmiddels een grote fan van Prestige, Acrylics by Magnetic, geworden.

Lees meer

Yessica Padberg

Yessica Padberg was als kind al heel creatief. Ze tekende graag en veel. Omdat ze dol is op lange nagels liet ze kunstnagels maken in een studio: ‘De styliste kon alleen French Manicure maken, maar dat vind ik saai. Daarom ben ik zelf maar gaan schilderen op mijn nagels. Eerst simpele motieven, daarna uitgebreider. Ik kreeg steeds meer de smaak te pakken en wilde niet alleen óp de nagel schilderen, maar ook dingen ín de nagel stoppen.Daarom ben ik zelf de opleiding nagelstyling volgen en leerde daar inlays te maken. Als je gefascineerd bent door designer nails, kom je natuurlijk bij Pepijn Borrèl terecht. Hij maakt zulke mooie dingen.

Lees meer

Mey Liang

Mey Liang (1953) heeft in haar jonge jaren talloze banen, maar altijd even ondernemend! Als ze voor haar huwelijksdag kunstnagels laat zetten, weet ze waar haar toekomst ligt: in nagelstyling. Ze volgt overal cursussen, maar komt steeds weer tot de ontdekking dat je het vak vooral in de praktijk leert. Ze blijkt geknipt voor het vak en haar salon in Hoorn groeit snel.

Lees meer

Aukje Veltman

Aukje Veltman (1984) volgt een opleiding in Toerisme en Recreatie en begint haar carrière in het hotelwezen. Als jong meisje bijt ze op haar nagels en op haar zestiende ontdekt ze dé oplossing: kunstnagels. Een baan op de financiële afdeling van een nagelgroothandel past dan ook goed bij haar. Daar werkt ze samen met trainer Pepijn Borrèl die haar verzekert: ‘Jij kan zelf ook nagels leren maken.’ Dat laat Aukje zich geen twee keer zeggen en ze gaat aan de slag. Zij blijkt inderdaad veel talent voor het nagelvak te hebben en gaat ook zelf trainingen geven. Als Pepijn met zijn Pepyn Borrèl Academy in Veghel begint, gaat Aukje met hem mee.

Lees meer

Ingeborg Mensonides

Ingeborg Mensonides (1964) ergerde zich zo aan haar loslatende ‘plaknagels’ van de drogist dat ze 27 jaar geleden besloot een opleiding tot nagelstylist te gaan volgen. Ze betaalde haar cursus van de erfenis van haar vader en dat was de beste investering van haar leven. Zij bleek een nagelstylist in hart en nieren. Ze wilde méér en volgde in 1992 een wedstrijdtraining bij Star Nail van Mey Liang. Daar kreeg ze zoveel kennis en informatie dat haar ‘ogen open gingen’. Tot haar eigen verbazing won Ingeborg de wedstrijd en Mey vroeg haar om te komen lesgeven.

Lees meer

Linda Verkooijen

Op 15 januari 2017 opende Linda Verkooijen opleidingscentrum en groothandel Magnetic Nail Design Brabant. Een bijzonder moment in haar carrière als nagelstylist en een stap die ze niet had verwacht. Ze begon namelijk in het vak als examenmodel: ‘Ik zat aan die nageltafel en dacht: “Dat kan ik ook. Dan kan ik snel wat bijverdienen naast mijn kantoorbaan.” Toen ik in 2005 de opleiding ging volgen, kwam ik wel van de kouwe kermis thuis. Nagelstyling bleek veel moeilijker dan ik had gedacht, maar ook veel leuker!

Lees meer

Susi Boogh

Na een lange carrière bij een telecombedrijf gooit Susi Boogh in 2000 het roer om: ze volgt de opleiding nagelstyling bij Magnetic in Soesterberg. Ingeborg Mensonides en Mey Liang leren haar het vak. Ze start met Nagelstudio Susi en heeft binnen twee jaar al honderdtwintig klanten. Na acht jaar fanatiek ‘nagelen’ gaat het toch weer kriebelen. Susi begint met Nail Academy Flevoland, een Magnetic groothandel en opleidingscentrum voor nagelstylisten.

Lees meer

Carmen Ruska

In 1997 liet Carmen Ruska voor het eerst kunstnagels maken en dacht gelijk: ‘Wat een ontzettend leuk vak, dat wil ik ook!’ Ze deed een eenvoudige opleiding in Borne, uitsluitend met acryl. Een eigen salon opende ze nooit: ‘Ik had twee banen en bijna geen tijd om te oefenen. Tot ik op een open dag bij Magnetic kwam en ik onmiddellijk weer verkocht was. De sfeer, het enthousiasme van de leraren en vooral: de prachtige nagels die ik bij iedereen zag… het ging meteen weer kriebelen.

Lees meer