Mey Liang

Mey Liang (1953) heeft in haar jonge jaren talloze banen, maar altijd even ondernemend! Als ze voor haar huwelijksdag kunstnagels laat zetten, weet ze waar haar toekomst ligt: in nagelstyling. Ze volgt overal cursussen, maar komt steeds weer tot de ontdekking dat je het vak vooral in de praktijk leert. Ze blijkt geknipt voor het vak en haar salon in Hoorn groeit snel.

Na een paar jaar vindt Mey het werk aan de nageltafel toch te beperkt en gaat op veler verzoek lesgeven. Maar voor lesgeven heb je producten van een goed merk nodig en een echt bedrijfspand. In Star Nail vindt ze een Amerikaans merk dat haar aanspreekt en in november 1990 start Mey haar groothandel in Hoorn.

De zaken lopen voorspoedig, maar als de nagelmarkt groter en de concurrentie heftiger wordt, beseft Mey dat ze zich centraler in Nederland moet vestigen. In Soesterberg vindt ze een geschikte locatie voor haar showroom en leslokalen. Haar echtgenoot Jaap Steeman stimuleert Mey zelf een lijn technische producten te ontwikkelen. Als gelliefhebber van het eerste uur laat Mey in 1998 eerst de Standard Gel maken. De potten vult ze met de hand, tot in de nacht vóór de introductie op de najaarsbeurs in Utrecht. Door Meys enthousiasme verkopen de gels nog beter dan verwacht: Magnetic is geboren. Een merk met een aantrekkelijke cosmetische uitstraling en een rotsvaste basis: professionele kwaliteit, voor een redelijke prijs.

Mey heeft haar bestemming gevonden als productontwikkelaar. Al snel introduceert ze diverse soorten acryl en een fiberglas systeem. Rond de eeuwwisseling zijn de (internationale) Nail Design kampioenschappen hoogtepunten in de branche. Mey is vaak jurylid. Van haar buitenlandse reizen voor de wedstrijden neemt ze nagelproducten, penselen en vijlen mee. Thuis experimenteert ze er net zo lang mee tot ze nieuwe aanwinsten voor het Magnetic-assortiment heeft. Prestige, Acrylics by Magnetic, wordt dé introductie van 2005. In 2010 krijgt ze assistentie van nail designer Pepijn Borrèl en samen formuleren ze eigen recepturen voor de mooiste kleuren in o.a. Gelpolish. Alle potten worden inmiddels volautomatisch gevuld in een hypermoderne productieruimte. Meys motto is: ‘Stilstand is achteruitgang.’ Daarom zoekt ze voortdurend naar nieuwe producten en designs.

Mey Liang is echt een ‘mensenmens’, met veel persoonlijk aandacht voor haar medewerkers en haar klanten. Haar succesformule uit haar beginjaren, de feestelijke open huizen, houdt ze nog steeds in ere. Ze zorgt dan altijd voor veel demonstraties, zodat haar klanten telkens nieuwe technieken en nail art designs leren. Toch geeft ze als gouden tip om voorbeelden niet klakkeloos na te maken: ‘Blijf je onderscheiden, verbeter je eigen kennis en kunde en ontwikkel je eigen Nail Art ideeën. Maak iedere week iets nieuws en bedenk dat er veel meer is dan Gelpolish!’

Als docente heeft Mey talloze nagelstylisten opgeleid. Zij adviseert (beginnende) nagelstylisten om te investeren in een goede vakopleiding: ‘Blijf jezelf met aanvullende trainingen verbeteren. Zoek naar mensen die je iets kunnen leren, luister niet naar holle praatjes. Dit vak heeft professionals nodig, geen eendagsvliegen! Gaat het goed en wil je groeien als ondernemer? Neem dan geen personeel, maar verhoog je prijzen: als je goed bent, blijven de mensen echt wel komen.’


Mey Liang, eigenaar van Magnetic, woont met haar man Jaap Steeman in Soesterberg en in Zeeland, waar ze graag met de honden Cleo en Marcus op het strand wandelt.