Aukje Veltman

Aukje Veltman (1984) volgt een opleiding in Toerisme en Recreatie en begint haar carrière in het hotelwezen. Als jong meisje bijt ze op haar nagels en op haar zestiende ontdekt ze dé oplossing: kunstnagels. Een baan op de financiële afdeling van een nagelgroothandel past dan ook goed bij haar. Daar werkt ze samen met trainer Pepijn Borrèl die haar verzekert: ‘Jij kan zelf ook nagels leren maken.’ Dat laat Aukje zich geen twee keer zeggen en ze gaat aan de slag. Zij blijkt inderdaad veel talent voor het nagelvak te hebben en gaat ook zelf trainingen geven. Als Pepijn met zijn Pepyn Borrèl Academy in Veghel begint, gaat Aukje met hem mee.

Zij ontwikkelt zich tot zijn steun en toeverlaat. Ze runt de salon als Pepijn voor Magnetic op pad moet en geeft demonstraties in de beursstand van Magnetic.

In januari 2014 gaat Aukje zelf fulltime aan de slag bij Magnetic. Aanvankelijk coördineert ze de opleidingen. Nu ondersteunt ze de vele internationale distributeurs van Magnetic met de verkoop van de producten. Ook geeft ze nog steeds trainingen en demonstraties. Ze maakt het liefst designer nails en gebruikt dan graag de Master Paints en One Coat gels.

Aukje voelt zich als een vis in het water in de ‘nagelwereld’: ‘Nagelstylist is zo’n leuk gevarieerd vak. Je komt in contact met veel verschillende mensen en je bent altijd creatief bezig. Het is vooral een beroep voor vrouwen die er zelf graag verzorgd uitzien en anderen daarbij willen helpen. Het mooiste is andere mensen blij maken met mooie handen.’

Haar gouden tip voor gevorderde nagelstylisten: ‘Veel blijven trainen en veel workshops volgen. Tijdens trainingen doe je nieuwe ervaring op. Bovendien hou je jezelf scherp omdat je met frisse ogen naar je werk kijkt. Je hebt die afwisseling nodig, anders sluipt er een soort routine in je dagelijks werk en verlies je een deel van je enthousiasme. Door trainingen te volgen krijg je een impuls om jezelf te verbeteren. Dan kom je opgeladen terug in de salon en kun je je klanten ook weer enthousiasmeren voor iets nieuws. Trainingen van internationale topdesigners zijn natuurlijk geweldig inspirerend, daar steken we bij Magnetic veel tijd en energie in. Maar er zijn zoveel mensen waar je wat van kan leren, dat merk ik altijd in de klassen. We kunnen allemaal van elkaar leren.’


Aukje Veltman is International Accountmanager en International Trainer bij Magnetic Nail Design. Zij woont met haar vriend en twee poezen in Brabant.