Sija Versluis

Sija Versluis (1970) heeft een heel gevarieerde loopbaan achter de rug. Ze heeft ervaring als verkoopster, medisch secretaresse, verpleeghulp en doktersassistente. Het vak van pedicure blijkt haar roeping. Ze heeft jarenlang een bloeiende voetverzorgingspraktijk in Purmerend. Als haar vaste groothandel stopt, begint ze eind 2001 zelf met Foot and Nail Care Supply en gaat producten voor voetverzorgers verkopen. Op zoek naar professionele nagellakken komt ze in contact met Mey Liang. Bij Magnetic verdiept Sija zich in het kunstnagelvak.

In Purmerend geeft ze allerhande lessen voor voetverzorgers en nagelstylisten. Door haar grote kennis van de teennagels heeft ze een bijzondere plek onder de Magnetic-distributeurs. Ze werkt mee aan de ontwikkeling van de voetproducten van Magnetic (Laguna) en lesboeken en wint de National Distributor Award in 2004 en 2007.

Na de verkoop van Foot and Nail Care Supply werkt Sija in haar pedicurepraktijk en geeft ze circa twee dagen in de week les in Soesterberg: allround nagelstylist, elektrisch vijlen en workshops Gelpolish. Het liefst geeft ze les in nail art. Ze ontwerpt haar eigen designs in verschillende technieken. Sija’s stijl is herkenbaar aan de helderheid en is soms bijna minimalistisch, bijvoorbeeld omdat ze de ondergrond deels transparant laat. Sinds september 2009 werkt ze mee aan het vakblad Voetvakplus waar ze nail art designs voor teennagels laat zien. Ook in haar vrije tijd is Sija graag creatief. Ze schildert met aquarel, maakt Tiffany raamhangers en tuinstekers en is gek op de planten in haar volkstuin. Ook trekt ze er vaak op uit met haar ligfiets.

Door haar brede ervaring met nagelziekten en haar medische achtergrond kijkt Sija verder dan de ‘gemiddelde’ nagelstylist. Klanten met psoriasis en nagelbijters zijn bij haar in goede handen. Ze is sterk probleemoplossend gericht en kan toveren met fiberglas en de vele verschillende gels van Magnetic. Haar collega’s noemen Sija soms grappend ‘Bob de Bouwer’ omdat ze net zo handig is in het repareren van apparatuur als in het herstellen van nagels.

Net als haar rolmodel Oprah Winfrey, ‘een mooi mens’, staat Sija zeer positief in het leven. Haar gouden tip is dan ook: ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. In dit vak gebeurt elke dag opnieuw weer iets nieuws, iets spannends. Er komt zo’n grote variatie aan mensen aan je nageltafel zitten. Dat maakt het een heerlijk dynamisch vak, waarin je bovendien heel zelfstandig kunt werken.’


Sija Versluis is trainer bij de Magnetic Nail Academy en woont met haar twee honden in Assendelft.