Yessica Padberg

Yessica Padberg was als kind al heel creatief. Ze tekende graag en veel. Omdat ze dol is op lange nagels liet ze kunstnagels maken in een studio: ‘De styliste kon alleen French Manicure maken, maar dat vind ik saai. Daarom ben ik zelf maar gaan schilderen op mijn nagels. Eerst simpele motieven, daarna uitgebreider. Ik kreeg steeds meer de smaak te pakken en wilde niet alleen óp de nagel schilderen, maar ook dingen ín de nagel stoppen.Daarom ben ik zelf de opleiding nagelstyling volgen en leerde daar inlays te maken. Als je gefascineerd bent door designer nails, kom je natuurlijk bij Pepijn Borrèl terecht. Hij maakt zulke mooie dingen.

In 2009 ben ik bij hem de design opleiding gaan volgen. Daar reed ik wekelijks voor van Overijssel naar Veghel. Fluitend. Het was heerlijk! Alles begon weer te bruisen. Van hem leerde ik de technieken die ik nodig had om de ontwerpen te maken die ik mijn hoofd had.’

Hoewel Yessica nog steeds graag inlays maakt, staat ze vooral bekend om haar schitterende handpainting. Tatoeages zijn haar grootste inspiratiebron, van ‘Floral tattoo nail art’ tot ‘boho style’ en van bridal designs tot Christmas nail art. Haar laatste hit is ‘Polka trash’, een tattoostijl in zwart, wit en rood met realistische elementen in combinatie met abstracte motieven als 'verfspetters' en strakke elementen. Ze won meerdere wedstrijden met haar nagels en haar nagelstudio Yess 2 Impress Naildesign liep als een trein.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Pepijn aan Yessica vroeg docente te worden bij de Magnetic Nail Academy in Soesterberg. Als ‘The Queen of Nail Art’ geeft ze ook drukbezochte demonstraties op beurzen en open huizen. Haar enthousiasme is aanstekelijk en haar cursisten gaan altijd zeer gemotiveerd naar huis. Ze is supertrots dat ze haar passie kan en mag showen en doorgeven aan andere nail artists.
Ook beginnende nail arters leren veel van haar. Zo laat ze in haar lessen ‘Easy tattoo nail art’ zien hoe je gave designs kunt maken met een stempelplaat in combinatie met handpainting.

Dat Yessica verliefd werd op het vak komt niet alleen door de veelzijdigheid en creativiteit van de technieken. Ze geniet ook nog dagelijks van de interactie met haar klanten: ‘Je bouwt echt een band op. Ze komen een uur bij je en delen hun leven met je. Dat werkt net zo goed als therapie, van beide kanten... Na twintig jaar in het vak heb ik mijn bedrijfspand verlaten en een salon aan huis gebouwd. Ik wilde mijn werk beter kunnen combineren met het gezin. Een extra voordeel is dat ik nu meer tijd heb om voor mezelf te oefenen. Als het even kan, trek ik me terug in mijn studio. “Yess zit weer in haar bubbel,” zegt mijn man dan. Even ontspannen, want mijn hoofd heeft nooit vakantie. Ik schilder trouwens niet alleen op nagels, maar decoreer alles in huis en werk ook mee aan het kunstproject op de school van mijn kinderen.’

Ja, Yessica is gek op haar werk. Dat is zacht uitgedrukt: ze heeft zelfs een tatoeage van haar favoriete nail art penseel, de Master Detailer, op haar arm. Het kost haar dan ook geen moeite om haar eigen advies voor nagelstylisten op te volgen: ‘Blijf je ontwikkelen! Volg trainingen, verdiep je in de nieuwste technieken. Blijf wakker en laat je niet verdoven door de routine van alledag. Daar is ons vak veel te leuk voor!’

Yessica Padberg-Haasjes is docente Nail Art bij de Magnetic Nail Academy en eigenaresse van Yess 2 Impress Naildesign. Zij woont met haar man en kinderen in Losser.