Jolene Kok

 

De Magnetic-carrière van trainer Jolene Kok is pijlsnel gegaan. Ze leerde vier jaar geleden nagels maken tijdens privélessen bij een nagelstudio in Dronten. Daarna opende ze haar nagelstudio in Harderwijk, Nails by  Jolene: ‘Ik kocht mijn UV acryl van Magnetic altijd bij CT International in Zwolle. Omdat ik me verder wilde verdiepen, volgde ik in 2016 een masterclass van Magnetic Nail Academy Instructor Kateryna Gonchar in Soesterberg. ‘Nail art with gel polish’, daar is het allemaal mee begonnen. De workshop vond ik geweldig en ik keek mijn ogen uit in de showroom. Ik wilde meer met al die bijzondere producten.

Ik vond het werk in de salon leuk, maar ik wilde hogerop. Op Facebook zag ik een vacature voor trainer bij Magnetic. Aan mijn man vroeg ik: ‘Kan ik dit wel?’ Hij vond: ‘Wie niet waagt, wie niet wint. Je kunt het allicht proberen.’ En dus sprong ik in het diepe. Tot mijn eigen verrassing kwam ik soepel door alle rondes heen. Ik pakte de praktische trainingen van Ingeborg snel op. Het voordeel was dat ik nog niet zo lang bezig was en daarom nog geen ‘eigen techniek’ had. Ik was nog kneedbaar. Tijdens de (internationale) trainingen en het meelopen met Susi Boogh in haar allround klas, groeide mijn passie voor het Magnetic-concept. Ik ga er helemaal voor. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik officieel Magnetic trainer zou zijn. Van mijn eerste groep cursisten heb ik zo genoten. Al die leuke mensen bij elkaar die passie uitstralen voor het vak. Daar ben ik docente voor geworden.

Mijn salon-aan-huis heet inmiddels Nagelstyliste Harderwijk. Daar werk ik van dinsdag tot vrijdag. Op maandag werk ik bij Magnetic en in het weekend val ik soms in voor andere docenten in Soesterberg. De combinatie van salonwerk en training geven is heel effectief. Mijn klanten groeien mee met mijn techniek. Toen ik begon, werkte ik alleen met tips. Ook voorbewerkte French Manicure tips en glitter tips. Ik had nog nooit van een sjabloon gehoord. Dat is nu absoluut mijn favoriete product, want met een sjabloon voelen de nagels veel natuurlijker aan. Ze zien er – vooral met clear gel – ook veel natuurlijker uit. Nu ik meer ‘in huis’ heb, vragen mijn klanten om een nagelreparatie. Of om een verlenging. Zo krijg ik mijn Gelpolish klanten aan de technische kunstnagels. Zo wordt mijn vak steeds veelzijdiger en nog gaver.

Door deze ervaring raad ik al mijn cursisten aan: blijf jezelf ontwikkelen! Volg onze masterclass ‘Coaching tot perfectie’ of een creatieve workshop. Dan is een dipje maar tijdelijk en kom je snel uit je routine door alle inspiratie die je opdoet. Ik heb zelf zoveel geleerd van José de Vroed. Niet alleen hoe ik de technische nagel nog strakker kan krijgen, maar ook hoe ik met klanten om moet gaan. Door de vele contacten met andere nagelstylisten tijdens (internationale) trainingsweken, groei ik als nagelstylist, als trainer en ook als mens. We kunnen elkaar zo goed helpen.’


Jolene Kok is trainer bij Magnetic Nail Academy en nagelstylist bij Nagelstyliste Harderwijk. Zij woont met haar man en twee dochters in Harderwijk.